top of page

Kuuroord Fontina

2010

Komedie van Pol Anrys

Fons en Tina? ... Kuuroord Fontina!

Fons en Tina hebben al hun geld gestoken in een kuuroord dat echter financieel op de klippen dreigt te lopen. De schulden bij de elektriciteit- en watermaatschappij lopen torenhoog op zodat men deze dreigt af te sluiten. Het personeel staakt zolang ze geen loon ontvangen. Leveranciers en wasserij weigeren opdrachten uit te voeren.

Hun laatste hoop ligt in de komst van een beroemdheid die incognito naar hun kuuroord komt, Prinses Clotilde.

 

Ze bedenken een plan om de moeilijke hindernissen te overwinnen. Wanneer ze er in slagen het verblijf van de prinses succesvol te laten verlopen, zal dit een enorme publiciteit zijn voor hun zaak en misschien kunnen ze zo de boel wel redden.

Omdat ze echter zonder personeel zitten en dat niet aan hun gasten willen laten merken, creëren ze twee fictieve medewerkers in het kuuroord. Fons neemt het gedaante aan van zijn fictieve tweelingsbroer Frans, Els wordt het zogenaamde tweelingzusje van Tina. Zonder dat Fons en Tina het weten heeft zich echter een medewerkster van het concurrerende kuuroord ingeschreven voor de kuur en zij probeert met al het mogelijk Fontina te boycotten. Als de gasten op het verkeerde been worden gezet door de aanwezigheid van Frans en Els en zij er van overtuigd zijn dat Frans is vermoord als deze niet komt opdagen lijkt het einde van kuuroord Fontina nabij.

Regie:  Johan Lutgen

Met:     Ann Corthout, Nick Verbraeken, Claris Verlinden, Matthias De Bot, Maurice Claes, Maria Torfs, Peter Dillen,

              Kristine Verbraeken, Guideo Verbraeken en Steven Tielemans

bottom of page